Skönhet

Fettsugning är en vanlig form av estetisk plastikkirurgi

Fettsugning är en av de vanligaste formerna av estetisk plastikkirurgi som utförs världen över. Detta är en behandling som går ut på att avlägsna fettinlagringar från olika delar av kroppen. Genom att göra detta kan man skulptera kroppen genom att förbättra dess proportioner och konturer.

Men även om detta är en populär behandling är det viktigt att förstå att det inte är en magisk lösning som passar alla personer. Så vilka personer lämpar sig väl som kandidater för en fettsugning? Läs vidare så får du svaret på denna fråga!

3 personer som lämpar sig väl för en fettsugning som estetisk plastikkirurgi

Några exempel på personer som lämpar sig särskilt väl för en fettsugning som behandling inom kategorin estetisk plastikkirurgi är:

  • Friska personer med envisa fettinlagringar. Den allra bästa kandidaten för en fettsugning är en person som är vid god hälsa men som har envisa fettinlagringar. Vad vi menar med detta är att personen ifråga bör vara frisk men ha problem i form av fettdepåer som vägrar försvinna trots god kosthållning och regelbunden träning. Dessa envisa områden med fett kan till exempel bero på genetik och är ofta svåra att komma åt genom enbart livsstilsförändringar. Ofta är dessa fettdepåer belägna kring magen, höfterna, låren, rumpan, armarna och hakan.
  • Personer som är nära sin idealvikt. En vanlig missuppfattning är att fettsugning är en form av estetisk plastikkirurgi som används för att behandla fetma. Så är dock inte fallet – behandlingen är istället tänkt att skulptera och forma kroppen snarare än att minska kroppsvikten särskilt mycket. Därför lämpar sig behandlingen bäst för personer som är nära sin idealvikt och som har ett BMI på 30 eller lägre.
  • Personer som har en elastisk hud. Fettsugning är också en metod som passar bäst för personer med en elastisk hud. För när fettet avlägsnas behöver huden dra sig samman och anpassa sig till den nya kroppsformen. Personer som har lös, hängande hud eller hud som inte är särskilt elastisk uppnår därmed inte samma goda resultat. I vissa fall kan då ytterligare behandlingar behöva utföras för att avlägsna den överblivna huden.